вівторок, 18 травня 2021 р.

Коли дитина вдома сама!

 Тиждень безпеки життєдіяльності в старшій групі №2 «Зернятко» під назвою:  «Сам вдома» - ДНЗ №73

                   На що потрібно звернути увагу, залишаючи дітей вдома одних?

      Сховайте все ріжучі предмети, а також сірники.
Подалі в шафку сховайте ліки, хімічні препарати, а ще краще, якщо все це буде під замком.
       Навчіть малюка користуватися телевізором, комп’ютером, як правильно включити, як вимкнути. Було б розумніше, щоб дитина взагалі електроприлади не чіпав, але коли дитині більше 6 років, хіба це можливо! Якщо дитина маленька, просто поставте заглушки на розетки.
       Багато дітей бояться темряви. Тому йдучи з дому у вечірній час, включіть світло в усіх кімнатах. Дитина не буде відчувати себе набагато спокійніше. Та й злодій не полізе, подумавши, що в квартирі хтось є.
       Якщо ваша квартира знаходиться на першому поверсі або ви живете в приватному будинку, зашторте вікна. Дитина повинна знати, якщо постукали у вікно з вулиці – не підходити до вікна, а голосно сказати: «Папа йди сюди. Тут хтось стукає ».
       Перед самим відходом перевірте, може у ванній або на кухні включена вода, або забули вимкнути газ.
       Навчіть дитину користуватися телефоном. Залиште йому мобільний і покажіть, як робити швидкий виклик. У той же час на видному місці запишіть Ваші номери, номери родичів, пожежної служби, швидкої допомоги, міліції, сусідів. Всі номери, за якими дитина зможе швидко додзвонитися. Малюк повинен знати, як його звуть, як звуть його батьків, обов’язково знати на пам’ять домашню адресу і номер мобільного батьків.
      Також йдучи, перевірте, чи добре закриті вікна, навіть влітку в спеку. Однією москітної сітки на вікні не достатньо, адже сітка не врятує дитину від падіння.
Коли будете повертатися додому, стоячи перед дверима, рекомендується попередити дитину про це, зателефонувавши йому по мобільному, щоб малюк не злякався. Привчіть малюка до того, що двері можна відкривати тільки тоді коли, ви назвете себе, і малюк дізнається Ваш голос.
         А краще якщо мама і тато будуть ходити з ключами, не користуючись домофоном і домашнім телефоном. Дитина повинна засвоїти: якщо задзвенів домашній телефон або домофон – це чужа людина. Батьки будуть дзвонити тільки по мобільному, а в двері квартири взагалі дзвонити не будуть – відкриють своїми ключами ..

 

Немає коментарів:

Дописати коментар