неділю, 14 листопада 2021 р.

Ворог чи друг!

вогонь друг чи ворог    

         Вогонь здавна є другом людини. Він допомагає їй обігріватися і одягатися. З його допомогою людина варить метал, готує собі їжу. Вогонь рухає техніку, допомагає людині проникнути в таємниці космосу.

      Але вогонь може стати і жорстоким ворогом, якщо з ним необережно поводитись, він виходить з-під контролю людини, може знищити міста і села, будинки, ліси, урожаї, все, що зустрінеться на його шляху. Часто у вогні пожеж гинуть люди.
Приблизно кожна шоста-восьма пожежа в нашій країні виникає від пустощів дітей, від їхнього невмілого, необережного поводження з вогнем. Кожен п’ятий, що загинув під час пожежі – неповнолітній. За статистикою – трагедії багатьох людей, збитки державі у мільйони гривень. Але не виміряти гіркоту втрат, коли у вогні гинуть діти.
     Вогонь приваблює дітей і вони люблять з ним гратися. Коли дитина бере до рук скло, виделку, голку, ніж, це викликає переляк у дорослих, бо дитина може себе поранити. Однак, якщо у руках дитини з’явились сірники, то подібну реакцію зустрінеш не завжди, оскільки дорослі часто не розуміють, яку небезпеку приховує вогонь у руках дитини.
      Тому, перш за все, малюків слід познайомити з призначенням сірників і правилами користування ними, заборонити дітям користуватись сірниками в різних іграх.
Памятай!
1.Не грайся із сірниками та іншими запалювальними засобами.
2. Користуйся газовою плитою тільки у присутності дорослих.
3. Без дозволу дорослих не вмикай електроприлади. Не залишай їх без нагляду.
4.Не клади іграшки, книжки, одяг біля запалених печей чи увімкнених обігрівальних електроприладів.
5. Не розпалюй багаття.
6.Не користуйся відкритим вогнем(свічками, сірниками) у помешканнях,сараях, підвалах, на горищах.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар