четвер, 23 березня 2017 р.

Організація елементарної театралізованої діяльності дітей вдома

         Багато молодих батьків задаються питанням про те, як же зробити домашній театр. Хтось любить театр тіней, а хтось - театр ляльок. Щоб вашим дітям було весело -  зробіть для них домашній театр.
          Дітям особливо подобається театр ляльок. Для більшості дітей домашній театр - це знаменна подія, адже це куди цікавіше, ніж традиційні ігри. Ви зможете розігрувати разом кумедні сценки, знайомити малюка з казкою та її героями, вносити елемент фантазії. Повірте, дитина сама не помітить, як стане головним учасником і режисером казки.
Вам знадобиться: театральна ширма; п'єса або сценарій казки, яку ви збираєтеся показувати дітям; ляльки, яких ви можете купити або зробити самі.
1. Для початку повісьте ширму. Якщо ширму у вас не вийшло знайти, згодиться звичайне ковдру. Повісьте його в дверному отворі або в кутку кімнати і скріпіть підручними засобами. Покличте дітей - нехай і вони вам допоможуть. Це доставить їм масу позитивних емоцій.
2. Посадіть дітей так, щоб їм було добре все видно. Визначте, в якій послідовності будуть виходити ваші ляльки на сцену, починайте спектакль.
3. Ляльки, виходячи на сцену (за ширму), повинні з'являтися або знизу, або збоку. Слідкуйте, щоб до виходу ляльки, діти випадково її не побачили. При виконанні різних ролей не забувайте міняти голос, коли берете іншу ляльку.
4. Якщо в кімнаті є діти віком від чотирьох років, то можете дати їм нескладні ролі, щоб і вони теж взяли участь в театральному виступі, адже їм цього теж хочеться. Постарайтеся виконувати ролі так, щоб дітям було по-справжньому весело.
Корисна порада:
Якщо всі діти задоволені і щасливі, якщо під час спектаклю ви чули сміх і веселощі, якщо діти вимагають продовження історії - будьте впевнені, у вас все вийшло. Частіше влаштовуйте такі вистави!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар