середа, 12 квітня 2017 р.

Унікальна планета Всесвіту


    Земля є унікальною планетою у Всесвіті. Надзвичайно сприятливі параметри середовища існування, унікальні властивості води і ґрунтів створюють умови для існування на ній близько двох мільйонів видів рослин і тварин.
     Людині, як творінню, наділеному розумом, призначено поважати все живе, оберігати природу – середовище свого існування.
     Наша Земля – це не тільки джерело ресурсів. Її нерукотворна краса, величність природи, гармонія є джерелом душевної рівноваги, емоційного задоволення та життєвої наснаги для кожної людини.
     Ніхто не хоче купатися в брудній воді, відпочивати та збирати гриби серед куп сміття. Але ж не міфічний «хтось», а людські руки плюндрують природу.
Природу створено так, що кожна її система намагається зберегти стабільність шляхом еволюції своїх складових. Але людина часто забуває заповіді Господні та наче нерадивий господар нищить свій дім.
      Сьогодні стає очевидним, що кожна людина є одночасно причиною та жертвою глобальної екологічної кризи. Усі ми живемо у спільному домі, на планеті Земля, і кожен із нас впливає на його стан своїм повсякденним життям. Будь-який наш вчинок проти природи за принципом бумеранга повертається до нас самих чи наших дітей та ближніх, завдаючи шкоди здоров’ю та підриваючи матеріальний добробут. Для вирішення величезних екологічних проблем необхідно змінити хід мислення сучасної людини, відмовитися від ідеї домінування над природою.
     Є сподівання, що екологічно грамотна молодь зможе зупинити знищення природи і змінити екологічну ситуацію на краще, адже природа не любить байдужих, бездушних та бездумних користувачів.
      Нам здається, що ми господарі природи. Насправді, ми лише гості в цьому прекрасному Домі на ім’я Земля


Немає коментарів:

Дописати коментар