середа, 30 травня 2018 р.

Організовуємо відпочинок дітей правильно

    Картинки по запросу картинки про літо для дітей
     З настанням літа турбот менше лише у дітей — у батьків їх тільки додається. Ці місяці відпочинку треба якось організувати.
    Весь навчальний рік наші діти трудяться і це не може не позначитися на здоров`ї.
Перше, що можуть і повинні зробити батьки влітку, — постаратися зміцнити здоров`я дитини. Адже від того, як дитина відпочине, набереться сил за літо, багато в чому залежить її працездатність і успішність в навчанні. Поради тут традиційні, але часом в суєті ми забуваємо про найпростіше.
1. Організовуйте літо
Складіть план на все літо: наприклад, на три тижні поїдеш в гості до бабусі, потім поїдемо на море, місяць поживемо на дачі тощо. Немає значення, які саме пункти плану будуть включені в нього, важливо, щоб канікули були будь-яким чином організовані. Багато сімей складають такі плани спільно з сім`ями друзів. Навіть маленькі діти готують за до запланованих поїздок, чекають на них, фантазують.
2. Комп`ютер і телевізор — у відставку
Звичайно, здорово, якщо є можливість поїхати з дитиною в будинок відпочинку або санаторій,. Але якщо все ж таки частину літа їй доведеться провести удома, треба продумати, чим вона буде зайнята, як краще розпланувати час. Треба постаратися всіма силами відвернути її від сидіння перед телевізором або комп`ютером. Хай грає в рухомі ігри на повітрі, грає на вулиці, малює — та хіба мало захоплюючих речей можна придумати.
   Якщо вдень дитина сидить удома, старайтеся увечері і у вихідні дні разом якомога більше часу проводити на вулиці — грайте у футбол, катайтеся на велосипеді, роликах, ходіть купатися. Літні вечори довгі, домашнє господарство почекає: здоров`я дітей дорожче.
3. Літо без небезпеки
На канікулах необхідно поклопотатися і про безпеку дитини. Пам`ятайте, що значно збільшується ризик не тільки вуличного, але і побутового травматизму.
   Перевірте дитяче спортивне спорядження: самокат, велосипед, тощо — все повинно бути справне. Переконайтеся, що все гаразд і з екіпіровкою для цих занять — вона повинна бути зручною і безпечною.


Немає коментарів:

Дописати коментар