середа, 20 червня 2018 р.

Непоправна шкода природі

 
       Винайдення пластику, на перший погляд, видавалося доказом перемоги людського генію над природою. Однак, на жаль, пластик містить багато шкідливих речовин і вже встиг забруднити навіть світовий океан.
      Пластик завдяки своїм якостям і ціні використовується масово і всюди, на відміну від будь-якого природного матеріалу. Однак, за часи його використання людство встигло дуже сильно забруднити ним довкілля, б'ють на сполох екологи.   Небезпечними є нині звалища пластикового сміття у світовому океані. Тисячоліттями море було для людей джерелом їжі та важливим транспортним шляхом. Але під впливом діяльності людини моря та океани перетворилися на смітник. Насамперед йдеться про відходи котрі спершу скидаються у річки, які впадають у моря та океани.
    Вчені попереджають про небезпеку пластикових пляшок. Американські дослідники заявили, що пластик викликає мозкові порушення і порушення обміну речовин, а вчені з Канади - що він ставить під загрозу здоров'я дітей і новонароджених, а також погіршує стан навколишнього середовища.
    При спалюванні пластикових пляшок в атмосферу виділяються найтоксичніші з відомих на сьогодні органічних сполук - діоксини. Вони є вкрай небезпечними для людини, тому що впливають на репродуктивну систему.
     Пластикове сміття виявляється всюди, навіть за сотні миль від берега. Неможливо підрахувати, скільки мешканців водних глибин або морських птахів гинуть, заплутавшись в загублених у морях синтетичних сітках, уривках викинутих пластикових пакетів чи нейлонових канатів. Природі завдана непоправна шкода!



Немає коментарів:

Дописати коментар