вівторок, 26 травня 2020 р.

Дитинство - пора сподівань та здійснення мрій!

1 червня - Міжнародний день дітей (День захисту дітей)

         Щороку, 1 червня, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний День захисту дітей. 
       У день захисту дітей у багатьох країнах відбуваються мітинги, 1 червня також масово збирають гроші на лікування дітей. Цього дня світова спільнота закликає зупинити домашнє насильство, проводить освітні кампанії для дітей з інформацією про те, куди вони можуть звернутися у разі утиску їхніх прав. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги – батьків, вихователів, учителів, наставників. Право дитини на життя та охорону здоров’я гарантовано Основами законодавства про охорону здоров’я та Законом України «Про охорону дитинства». 
     Але попри всю серйозність цієї дати, свято не обходиться і без розважальної складової. В Україні цього дня відбуваються різноманітні заходи та благодійні акції, концерти, змагання, конкурси, лекції, виставки, демонстрація фільмів, виступи артистів та аніматорів. 
      Головний заклик більшості акцій, які проводяться цього дня в більш ніж 60 країнах світу, – тільки дорослим під силу вирішити проблеми дітей.
      Адже дитинство – це чудова пора сподівань та здійснення мрій. Вони надихають, спонукають до нових досягнень, повертають віру в життя.
     Бажаємо вам, дорогі діти, вашим батькам та рідним міцного здоров’я, щастя, добра та сімейного затишку. Нехай усі мрії і задуми завжди збуваються!


.





Немає коментарів:

Дописати коментар