середа, 12 квітня 2017 р.

Космос вчить, як жити на Землі


      День авіації та космонавтики відзначають 12 квітня в усьому світі. Україна, яка входить до переліку перших космічних держав, активно розвиває ракетно-космічну галузь.
        Зокрема, цього року в Національному космічному агентстві планують розробку першого українського супутника зв’язку.
       На думку науковців, космічний потенціал України надзвичайно високий, і наразі ракетно-космічна галузь є однією з провідних в українській економіці. Навіть під час кризи галузі вдається тримати виробництво на належному рівні.
      12 квітня 1961 року людина здійснила перший політ у космос. Відтоді щороку у цей день відзначають Міжнародний день космонавтики. Приводів для святкування в України достатньо, адже країна має третій після США та Росії ракетно-космічний комплекс, а в рейтингу космічної активності наразі – на п’ятому місці.
      До української космонавтики привертають увагу й досягнення першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. У 1997 році він узяв участь в експедиції міжнародного екіпажу на борту американського шатлу «Колумбія». Тоді в рамках наукової програми дослідники провели низку експериментів із вивчення впливу мікрогравітації на процеси росту й розвитку рослин.
         Нині Леонід Каденюк радить українцям оцінювати здобутки національної ракетно-космічної галузі належним чином. «Українці брали активну роль у підкоренні космосу, я сподіваюся, що так буде й надалі», – каже космонавт.
      
«Ви знаєте, мене часто запитують: навіщо літати в космос? Я відповідаю дуже просто: для того, аби покращити життя на планеті Земля», – додає Леонід Каденюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар