середа, 26 липня 2017 р.

Дитячий туризм - це здорово



        До туристичної діяльності, як одної з форм роботи з дошкільнятами, вдаються вкрай рідко: вважається, що туризм - це справа загальноосвітньої школи.
        Однак, ми впевнені, що дитячий туризм в оздоровленні дітей дошкільного віку може і повинен використовуватися як допоміжний засіб у педагогічній практиці ДНЗ.        
        Існуюча система роботи з використання елементарних форм туризму в оздоровленні дітей старшого дошкільного віку з одного боку, дозволяє задовольнити потреби дітей в активній діяльності в рамках оздоровчої роботи дитячого садка, а з іншого - сприяє становленню ефективної взаємодії дошкільного закладу з батьківською громадськістю.
         Дошкільний туризм є найпотужнішим фактором оздоровлення дітей дошкільного віку, так як характеризується загальнодоступністю і рекомендований практично кожній дитині при відсутності у неї серйозних патологій.
        Унікальність туризму полягає в тому, що він всесезонний. Отже, можна домогтися стійкої динаміки зниження захворюваності дітей ГРЗ, ГРВІ та підвищення рівня їх фізичної та рухової підготовленості, а так само вирішити ряд проблем психологічного здоров'я дошкільників.
       Організація роботи по впровадженню туризму в оздоровчу роботу дошкільного закладу включає в себе ряд компонентів:
1. фізкультурно-оздоровчий
2.соціально-комунікативний
3.емоційно-психологічний
4.естетичний і пізнавальний 
Дитячий туризм вміло поєднує в собі гру, спортивні вправи, елементарні експерименти, оздоровчу гімнастику.

Немає коментарів:

Дописати коментар