вівторок, 28 травня 2019 р.

Проводимо літні канікули без пригод

    
     Літо характеризується великою руховою активністю, що призводить до підвищення допитливості і, нерідко, до виникнення небезпечних ситуацій. Попередження дитячого травматизму – одна з найважливіших проблем нашого часу.
      За життя і здоров'я дітей несуть відповідальність дорослі, і саме батьки повинні створити безпечні умови для дітей в літній період, сформувати у них навички безпечної поведінки.
      Головне, що повинні пам'ятати батьки – ні за яких обставин не залишати дитину без нагляду. З дитиною дошкільного віку необхідно обговорювати правила безпеки на вулиці, на природі. Необхідно виділити деякі правила поведінки, які діти повинні обов'язково виконувати, оскільки від цього залежить їх здоров'я та безпеку. Прогулянка в ліс зміцнює здоров'я, знайомить дитину з рідною природою.
     Але є правила, з якими дорослі повинні обов'язково ознайомити дитину, так як ліс може таїти в собі небезпеку. Розкажіть дитині про отруйні гриби і рослини, які ростуть в лісі. Поясніть, що треба бути обережними і відучитися від шкідливої звички пробувати все підряд (ягоди, травинки). Нагадуйте дитині, що йому потрібно триматися завжди поруч з батьками.
      Дитина повинна знати: в тому випадку, якщо він заблукає, не потрібно піддаватися паніці і бігти не відомо куди. Як тільки втратив батьків, потрібно голосно кричати, щоб можна було знайти один одного по голосу, і залишатися на місці. Дитина повинна бути впевнений в тому, що його обов'язково будуть шукати. Потрібно пояснити дитині, що не можна купатися в незнайомому місці, особливо там, де немає інших відпочиваючих. Дно водоймища може бути дуже небезпечним: затоплена корч, гострі осколки і глибокі ями.
    Перш ніж заходити у воду, треба подивитися, як вона виглядає (не слід купатися в брудній воді, також слід утриматися від купання якщо вода має незвичний колір і запах). Небезпеки підстерігають дітей не тільки в місцях відпочинку, але і на дитячому майданчику, на дорозі, в громадських місцях. Дитина повинна обов'язково знаходитися в головному уборі на вулиці для запобігання теплового або сонячного удару. Дотримання цих рекомендацій допоможе убезпечити життя і здоров'я дитини. Дозволить провести літні канікули уникнувши пригод!

Немає коментарів:

Дописати коментар